Brf Lojohöjden

Brf Lojohöjden

På ena sidan den glittrande Askrikefjärden. På den andra långsträckta strövområden genom skog och över ängar. Här ligger brf Lojohöjden på Lidingö. Med åtta kilometer till centrala Stockholm är läget perfekt för dig som vill bo på landet men ändå ha nära till stan.

Information från kommunpolisen

Här återfinns länkar och material från det informationsblad som sänds ut till grannsamverkare från kommunpolisen i Lidingö stad. De handlar om hur man kan skydda sig från bedragare som bl a försöker utnyttja corona-situationen.

Hälsningar

Styrelsen

***

Utdrag ur Informationsbrevet:

I fokus just nu 

Det finns uppgifter om att kriminella utnyttjar situationen kring Covid-19 och oron att bli smittad. Det är därför viktigare än någonsin att hjälpas åt och ta hand om varandra, inte bara för att undvika att smittas av corona utan även för att förhindra inbrott, bedrägerier m.m. Grannsamverkan är en viktig del i detta. 

Bedrägerier kopplat till nya coronaviruset 

Bedräglig e-post och sms som utnyttjar det pågående influensautbrottet figurerar allt mer runt om i världen. Kriminella drar nytta av välkända informationskanaler och institutioner, många gånger i syfte att förmå dig att installera skadlig kod i din dator. Världshälsoorganisationen (WHO) varnar för att bedragare skickar e-post med bland annat bilagor eller länkar med skadlig kod som ser ut att komma från WHO. Ännu har polisen inte sett att Sve-rige är särskilt utsatt för dessa utskick. Polisen har dock rapporter om falska sms som ser ut att komma från Karolinska institutet (KI) där du uppmanas lämna bidrag för fortsatt forskning om coronaviruset. Du uppmanas ta kontakt med KI på en falsk gmail-adress och bidraget ska lämnas i form av bitcoin. 

Polisen ser dessutom några fall av utpressningsmejl där mottagaren blir hotat att smittas av coronaviruset om de inte omedelbart betalar en större summa pengar i bitcoin. På WHO:s webbsida https://www.who.int/about/communications/cyber-security hittar du information om hur du kan skydda dig mot bedräglig e-post och rapportera om du blivit utsatt. 

Det förekommer även att bedragare iklädda skyddskläder ringer på hemma hos personer och erbjuder falska virustester. På så sätt får bedragarna tillgång till dina kortuppgifter. 

Försök inte lura mig på nätet: 

https://www.youtube.com/watch?v=H5b_UMy2o9k 

Försök inte lura mig i hemmet: 

https://www.youtube.com/watch?v=nzbVkQ7PVX4 

Försök inte lura mig på stan: 

https://www.youtube.com/watch?v=7PBpHey9_-0 

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (I hemmet.pdf)I hemmet 1216 kB
Download this file (På stan.pdf)På stan 1089 kB
Download this file (På nätet.pdf)På nätet 814 kB

Skriv ut E-post