Brf Lojohöjden

Brf Lojohöjden

På ena sidan den glittrande Askrikefjärden. På den andra långsträckta strövområden genom skog och över ängar. Här ligger brf Lojohöjden på Lidingö. Med åtta kilometer till centrala Stockholm är läget perfekt för dig som vill bo på landet men ändå ha nära till stan.

 

Stambyte

Den 15 februari kommer en extrastämma att behandla ett förslag som innebär att ett stambyte, där föreningen svarar för återetablering av tätskikt och ytskikt, kommer att inledas. Under 2018-2019 räknar styrelsen med att genomföra stambyte i 25-30 lägenheter.

Förutsatt att extrastämman fattar beslut i enlighet med styrelsens förslag så kommer partiella stambyten av enstaka lägenheter inte längre att göras. I fortsättningen kommer de två lägenheter som delar avloppsstam att göras samtidigt. Det innebär att i de fall ett stambyte är motiverat i en lägenhet kommer även den andra lägenheten med samma avloppsstam att omfattas av ett stambyte (lägenheter direkt över och under varandra delar avloppsstam i våra hus 1001/1101 respektive 1002/1102).

Vilka lägenheter som de närmaste åren kommer att stambytas avgörs av vilket behov som finns hos den bostadsrättshavare som initierar stambytet samt den totala efterfrågan.

Styrelsen avgör från fall till fall vilka lägenheter som under den aktuella perioden ska stambytas. Högst prioritet ges åt de lägenheter där det redan finns en påvisad vatten-/fuktskada. Därefter prioriteras lägenheter som fått allvarliga anmärkningar i de protokoll som upprättades vid den besiktning som Anticimex genomförde 2014. I förekommande fall kan det bli aktuellt att göra en ny besiktning av enskilda lägenheter.

Den som har för avsikt att köpa en bostadsrätt i området och som önskar att renovera sitt badrum måste skaffa sig information från styrelsen om badrummets status innan eventuella arbeten planeras som omfattar badrummet.

 

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Brf Rudboda Informationsmöte 20180208.pdf)Underlag för stambyte 483 kB
Download this file (Underlag till extrastämma 15 feb 2018.pdf)Stammohandling till extrastämma 2018-02-15 655 kB

Skriv ut E-post